ua en ru

Колишній "президент" Придністров'я втік до Молдови після звинувачень у розкраданнях

Колишній "президент" Придністров'я втік до Молдови після звинувачень у розкраданнях Фото: колишній "президент" Придністров'я Євген Шевчук (ru.wikipedia.org)

Євгена Шевчука підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах

Колишній так званий "президент" невизнаного Придністров'я Євген Шевчук втік до Молдови після звинувачень у розкраданнях, передає newsmaker.md з посиланням на джерела в державних структурах Молдови.

Повідомляється, що 28 червня в Придністров'ї зняли недоторканність з Шевчука у зв'язку із звинуваченнями в розкраданні коштів в особливо великих розмірах і зобов'язали бути присутнім на засіданні місцевого "парламенту", після чого колишній "президент" втік на підконтрольні Молдові території.

Сам Шевчук називає звинувачення, відкриття кримінальної справи та зняття недоторканності "провокацією, підтасовуванням фактів, залякуванням, тиском і шантажем".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Британії стався дипломатичний конфлікт з Молдовою через візит чиновників Придністров'я. Зокрема "голова" ПМР Вадим Красносельський відвідав Лондон, делегацію прийняли у Міністерстві закордонних справ Британії.