ua en ru

БЮТ переконаний, що закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу із епідемією грипу буде прийнятий наступного тижня.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України переконана, що закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу із епідемією грипу буде прийнятий парламентом наступного пленарного тижня. Про це йдеться в заяві фракції.

"З огляду на те, що закон було повернуто на доопрацювання, уряд не отримав необхідних ресурсів та інструментарію для повного подолання епідемії грипу в Україні - фракція БЮТ заявляє: сьогодні у парламенті Партія регіонів, Віктор Ющенко та ті народні депутати, які обслуговують його особисті інтереси, продемонстрували: вони готові переступити через все. Через людські життя, через здоров'я людини для задоволення своїх політичних амбіцій та досягнення сумнівних цілей. Фракція БЮТ переконана, що у сесійній залі є достатня кількість народних депутатів, для яких життя людини, її здоров'я, здоров'я дітей та літніх людей - це не пустий звук. Ми переконані, що не дивлячись на шалений опір лідерів Партії регіонів та Віктора Ющенка, закон про виділення коштів буде прийнятий на наступному тижні і люди отримають вчасну допомогу", - говориться, зокрема, в заяві.

В документі наголошується також, що "Партія регіонів разом з В.Ющенком використовують здоров'я дітей, вагітних жінок як інструмент боротьби проти уряду та персонально прем'єр-міністра Юлії Тимошенко".

Нагадаємо, ВР сьогодні не змогла подолати вето на закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р.", яким пропонувалося виділити 1 млрд грн за рахунок перевищення валових доходів Національного банку України над витратами. За подолання вето проголосував 231 депутат (ПР - 0, БЮТ - 152, НУ-НС - 32, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 1) з 316 зареєстрованих в залі. Разом з тим, парламентарії також не підтримали пропозиції В.Ющенка до цього закону. Глава держави пропонував виділити 1 млрд грн за рахунок збільшення на відповідну суму обсягу внутрішніх державних запозичень. 251 голосом депутати направили вказаний закон на доопрацювання в бюджетний комітет.

Пізніше Ю.Тимошенко заявила, що 2 грудня ц.р. парламент знов розгляне це питання.