ua en ru

БЮТ закликає провести місцеві вибори не раніше кінця 2010 р. чи у березні 2011 р.

БЮТ закликає провести місцеві вибори не раніще кінця 2010 р. чи у березні 2011 р. Про це на брифінгу після засідання погоджувальної ради заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні місцеві вибори анонсуються на осінь...Але ми вважаємо, що вони можливі в самому кінці року, тобто перед новим роком, чи вже 27 березня 2011 р., коли ми зможемо обрати одночасно як керівників місцевого самоврядування, так і представників депутатського корпусу...Всі інші дати до цього терміну будуть позачерговими виборами», - сказав І.Кириленко.

Він наголосив на необхідності внесення змін до Конституції, щоб місцеві органи влади отримали більші повноваження. «А якщо ми вибори проведемо поспіхом, то місцеві органи влади знову будуть без прав і функцій...ми також виступаємо за те, щоб були все ж такі партійні списки з максимальною відповідальністю перед громадою», - сказав він.

Нагадаємо, що депутати від Партії регіонів зокрема, голова партії Олександр Єфремов, наголошував на необхідності зміни виборчої системи, щоб вона була змішаною, тобто 50% - мажоритарною, а 50% - пропорційною.