ua en ru

БЮТ-Батьківщина блокуватиме трибуну ВР доти, доки парламент не врахує вимоги опозиції

БЮТ-Батьківщина продовжить блокувати трибуну доти, доки Верховна Рада не врахує вимоги опозиції. Про це в кулуарах ВР журналістам повідомив народний депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, опозиція наполягає на першочерговому розгляді законопроектів про введення мораторіїв на підвищення цін на газ, тарифів на житлово-комунальні послуги і на підвищення пенсійного віку для жінок.

"До порядку денного розгляду питань, які ми вимагаємо, (законопроекти) внесені в останню чергу, тобто вони стоять у кінці порядку денного. Тому ми наполягаємо на тій позиції, що наші законопроекти повинні бути розглянуті в першу чергу у зв'язку з тим, що середа - короткий день у парламенті", - сказав С.Міщенко.

На даний момент зростає кількість нардепів від БЮТ-Батьківщина біля президії Верховної Ради.

У свою чергу, голова ВР Володимир Литвин запропонував народним депутатам два варіанти виходу із ситуації, що склалася. Або розглядати питання порядку денного в нинішньому порядку. Або домовитися з коаліцією і в першочерговому порядку розглянути законопроекти від опозиції.

"Якщо згоди не буде досягнуто, то я буду вимушений закрити пленарне засідання", - сказав В.Литвин.