ua en ru

ВР може розглянути 3 грудня першим питанням законопроект про виділення 1 млрд грн грн на боротьбу з епідемією грипу, - В.Литвин.

Спікер парламенту Володимир Литвин не виключає, що Верховна Рада України може розглянути 3 грудня першим питанням законопроект про виділення 1 млрд грн для подолання наслідків епідемії грипу, якщо 2 грудня його розгляне бюджетний комітет. Про це він заявив в ході засідання погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна. Також він відзначив, що ВР повинна розглянути альтернативний законопроект, який був внесений на розгляд ВР від Партії регіонів. "Комітет в середу (2 грудня) гарантує і розглядає цей законопроект, в четвер ми його ставимо на розгляд, але якщо буде зірвано засідання комітету, то ВР розглядає обидва ці законопроекти", - заявив він.

Говорячи про перспективи прийняття одного із двох законопроектів голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив на брифінгу наступне: "Якщо парламент не прийме жоден із двох законопроектів, то ми знову повернемося до питання подолання вето президента на відповідний закон (щодо виділення 1 млрд грн на подолання епідемії грипу)", - сказав В.Литвин.

Нагадаємо, ВР 26 листопада не змогла подолати вето на закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р.", яким пропонувалося виділити 1 млрд грн за рахунок перевищення валових доходів Національного банку України над витратами. За подолання вето проголосував 231 депутат (ПР - 0, БЮТ - 152, НУ-НС - 32, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 1) з 316 зареєстрованих в залі. Разом з тим, парламентарії також не підтримали пропозиції В.Ющенка до цього закону. Глава держави пропонував виділити 1 млрд грн за рахунок збільшення на відповідну суму обсягу внутрішніх державних запозичень. 251 голосом депутати направили вказаний закон на доопрацювання в бюджетний комітет. Пізніше Ю.Тимошенко заявила, що 2 грудня ц.р. парламент знов розгляне це питання.