ua en ru

Бродський ініціює підготовку закону, що виводить реєстраторів в одне підпорядкування держреєстру

Голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський пропонує підготувати закон, що виводить реєстраторів в одне підпорядкування держреєстру. Про це він заявив сьогодні, 9 лютого, в ході засідання міжвідомчої комісії з питань протидії рейдерству, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є проблема, яку треба вирішити за один тиждень. Є держреєстр, в ньому реєстратори подвійного підпорядкування. Йому (держреєстру) підпорядкований регістратор "остільки, оскільки". В основному вони всі числяться на роботі в місцевих органах влади. Мені здається, цю двозначність треба припинити назавжди", - підкреслив Бродський.

За його словами, необхідно, щоб Мін'юст підготував законопроект, що виводить реєстраторів в одне підпорядкування держреєстру.

"Це відразу вирішило би всі проблеми. Рейдерство пов'язано з реєстраторами, які знаходяться в підпорядкуванні у місцевих органів влади", - пояснив Бродський.

Нагадаємо, раніше на засіданні перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Міністерству юстиції до 1 квітня реформувати законодавство у сфері рейдерства.