ua en ru

Британський уряд підтримав кандидатуру К.Лагард на пост глави МВФ

Британський уряд підтримав кандидатуру міністра фінансів Франції Крістін Лагард на пост глави Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє BBC.

Її британський колега Джордж Осборн заявив, що К.Лагард - кращий кандидат на цю посаду, додавши, що було б приємно вперше побачити жінку на чолі МВФ.

Нагадаємо, в понеділок МВФ приступить до процесу відбору кандидатів на посаду голови організації. Обрати нового директора-розпорядника МВФ розраховує до 30 червня.
Одним з найбільш вірогідних претендентів на пост глави МВФ вважають міністра фінансів Франції К.Лагард. Іншим кандидатом на посаду керівника організації може стати колишній міністр Туреччини Кемал Дервіс, у якого за плечима багаторічний досвід роботи у Світовому банку. Країни СНД висунули від себе єдиного кандидата на пост розпорядника МВФ - голову Нацбанку Казахстану Григорія Марченко.

Колишній глава МВФ Домінік Стросс-Кан прийняв рішення залишити свою посаду після того, як поліція Нью-Йорка затримала його 14 травня за підозрою в спробі зґвалтування покоївки готелю "Софітель". Чиновник сповістив про своє рішення МВФ в листі, який він написав, перебуваючи в нью-йоркській в'язниці. За його словами, рішення про звільнення прийнято їм для того, щоб захистити організацію, якої він присвятив багато років свого життя.