ua en ru

Британський Barclays може бути розділений на два підрозділи з-за тиску з боку регуляторів

Британський банк Barclays може бути розділений на два підрозділи на фоні тиску з боку регуляторів. Про це пише видання Sunday Times, передає "Росія 24".

Згідно з повідомленням, рада директорів банку розглядає можливість відділення інвестиційного підрозділу, папери якого будуть котируватися на NYSE, у той час як підрозділи, що займаються роздрібною торгівлею та банкінгом, збережуть лістинг на Лондонській біржі. Подібна зміна структури може допомогти банку уникнути додаткових перевірок і тиску з боку регуляторів.

Нагадаємо, в кінці червня банк був спійманий на спроби маніпулювання ставками міжбанківського кредитування LIBOR, і його оштрафували на 290 млн фунтів стерлінгів (400 млн євро). Перевірки аналогічних порушень почалися і відносно великих фінансових груп HSBC, Deutsche Bank, JP Morgan, Royal Bank of Scotland Group і Citigroup.

Своїх посад в Barclays вже позбулися Роберт Даймонд, який до останнього часу крісло генерального виконавчого директора, голова ради директорів Маркус Эйджиус і головний директор з операцій Джеррі де Месьє.

Банкіри не хочуть повністю брати всю провину на себе. Банк опублікував документи, які вказують на те, що Банк Англії в 2008 р. заохочував заниження індикативних ставок на міжбанку, щоб створити враження нормальної роботи кредитних ринків.