ua en ru

Британія відправить в Норвегію 800 військовослужбовців

Британія відправить в Норвегію 800 військовослужбовців Фото: бритнаский солдатів (twitter.com/DefenceOps)

Таким чином Британія зможе довести готовність до захисту своїх інтересів

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що в наступному році на території Норвегії буде розгорнута нова військова база, куди буде відправлено 800 британських військовослужбовців. Про це повідомляє Sunday Express.

Вільямсон назвав це рішення "стратегією щодо захисту Арктики". Він зауважив, що таким чином Королівство зможе довести, що готове захищати свої інтереси.

"Якщо ми хочемо захищати наші інтереси в тому, що фактично є нашим власним заднім двором, то це те, що нам потрібно робити", - заявив міністр.

Також він розповів, що Великобританія бачить активність підводних човнів РФ, яка дуже близька до рубежів, що проходили в часи Холодної війни, і це є їх правом відповісти на загрози. Крім цього він додав, що повернулася загроза, яка вважалася зниклою з падінням Берлінської стіни.

У виданні відзначили, що війська Британії будуть перебувати в Норвегії спільно з військовими США, Норвегії та Нідерландів. У загальній кількості на базі буде розміщено близько 3 тис. чоловік особового складу НАТО для навчань.

Нагадаємо, США хочуть розмістити військову базу в центрі Польщі. У Польщі вважають, що постійна присутність американських військ у Польщі є "абсолютною гарантією польської безпеки".