ua en ru

Брейвік оголосив голодування "до смерті"

Брейвік оголосив голодування "до смерті" Фото: Андерс Брейвик

Норвезький терорист незадоволений ізоляцією у в'язниці

Норвезький терорист Андерс Берінг Брейвік пригрозив оголосити голодування до смерті в знак протесту проти погіршення його умов утримання у в'язниці. Про це він написав у відкритому листі, направленому в норвезькі і шведські ЗМІ, передає The Local No.

У листі Брейвік поскаржився на те, що з 2 вересня змінилися умови його утримання. Зокрема, його перевели з двокімнатної камери в однокімнатну, яку він може залишати всього на одну годину в день.

Він також скаржився, що тюремний персонал приділяє йому менше часу і що спілкування тепер відбувається через невеликий зазор у двері.

"Якщо ескалація від 02.09.15 збережеться, я буду продовжувати голодування до смерті. Я не можу більше цього терпіти", - написав він.
Брейвік також повідомив, що в результаті погіршення умов він більше не може вивчати курс політології в університеті Осло.

Нагадаємо, Брейвік в даний час відбуває 21-річний термін тюремного ув'язнення у в'язниці за масове вбивство людей і теракт в 2011 р.

Увечері 22 липня 2011 р. у столиці Норвегії Осло стався сильний вибух біля будівлі, де знаходиться офіс прем'єр-міністра країни, в результаті якого загинули 8 людей і більше двох десятків отримали поранення. Практично одночасно з вибухом Брейвік відкрив вогонь по учасниках молодіжного збору Норвежкой робочої партії на острові Утейа, тоді загинуло ще 69 осіб.

У 2013 р. Брейвік поступив в Університет Осло.