ua en ru

Брат манчестерського терориста планував напад на німецького дипломата в Лівії, - The Telegraph

Брат манчестерського терориста планував напад на німецького дипломата в Лівії, - The Telegraph Фото: теракт в Манчестері

На початку 2017 сили безпеки дізналися про плани джихадистів і відвернули теракт

Брат манчестерського терориста, 20-річний Хашім Абеді, був членом джихадистського угруповання, яке планувало атаку на автоколону зі спеціальним посланцем Німеччини в Лівії Мартіном Коблером. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Відзначають, що терористи планували напад на главу місії ООН в Лівії Коблера в ході його візиту в столицю країни Триполі на початку цього року. Джихадисти перебували на останній стадії виготовлення вибухового пристрою, призначеного для атаки на автоколону з Коблером. Але тоді сили безпеки дізналися про ці плани і відвернули їх.

"Лівійські служби з безпеки, які ведуть спостереження за групою вже протягом декількох місяців, стверджують, що за їхніми даними, Хашім Абеді, 20-річний брат смертника Салмана, був "важливим гравцем", - відзначають в повідомленні.

Також в Тріполі знаходяться британські співробітники розвідки МІ-6. Спільно з лівійською владою вони проводять розслідування дій терористичного осередку.

Нагадаємо, опубліковані фотографії смертника, який влаштував теракт в Манчестері.