ua en ru

Регламентний комітет рекомендує Раді прийняти нові принципи формування коаліції

Регламентний комітет рекомендує Раді прийняти нові принципи формування коаліції Фото: народні депутати в Раді (УНІАН)

Зміни до Регламенту ВР спрямовані на усунення неявки депутатів на засідання

Регламентний комітет Верховної Ради (ВР) прийняв нові засади формування та діяльності коаліції депутатських фракцій у парламенті. Про це заявив заступник голови комітету, народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Арешонков, передає прес-служба партії.

Також Арешонков зазначив, що комітет напрацьовував дієві механізми впливу на етичну поведінку народних депутатів. Зміни до діючого Регламенту ВР спрямовані на усунення таких явищ, як неявка депутатів на пленарні засідання та засідання комітетів.

"Хочу нагадати, що у 2010 році із закону про Регламент було вилучено розділ, який стосувався діяльності коаліції. Зараз ми підготували відповідні зміни, пройшли процедуру обговорення та підтвердження у Венеціанській комісії. Вона у своєму висновку зазначила, що проект закону 5522 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", в частині діяльності Коаліції, відповідає всім міжнародним нормам та Конституції України", - наголосив депутат.

За його словами, в наступному році цей закон має бути ухвалено.

Також Арешонков додав, що підготовлено законопроект, яким пропонується встановити граничну кількість комітетів - не більше 20 та узгодити напрямки їх діяльності з профільними міністерствами.

Нагадаємо, на початку листопада народний депутат від "Народного фронту Антон Геращенко заявив, що у парламентської коаліції немає згоди щодо кандидатур до складу ЦВК.