ua en ru

У БПП розповіли, для чого потрібні позачергові вибори Ради

У БПП розповіли, для чого потрібні позачергові вибори Ради Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Позачергові вибори до Верховної ради показали б справжні рейтинги політичних партій

Позачергові вибори до Верховної ради України показали б рейтинги політичних партій, а також те, що громадські активісти, які брали участь в опозиційних мітингах, насправді займалися політикою з метою пройти до парламенту. Про це у Facebook розповіла перший віце-спікер, нардеп від БПП Ірина Геращенко.

"...дострокові вибори показали одну дуже показову й очевидну річ: більшість так званих незалежних активістів насправді всі ці 4 роки займалося чистою політикою, використовуючи подвійні стандарти, підігруючи симпатичним їм партіям, з якими збираються йти на вибори; критикували владу не як сторонні спостерігачі і неурядовий незаангажований контролер, а як політичні опоненти, які прагнуть прийти до влади, весь цей час займалися реальною політикою, але чомусь називали себе громадськими активістами", - зазначила Геращенко

Вона також припустила, що нинішні активісти балотувалися б до парламенту за списками сьогоднішніх опозиційних партій.

"Вибори - завжди хороший шанс перевірити рейтинги", - додала Геращенко.

Цікаво спостерігати, як лідери фракцій тих, хто ставили намети ( й досі іх не поприбирали, до речі) на Грушевського з к...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 26 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна з посиланням на джерела в правлячих партіях повідомляло, що в українському політикумі активізувалося обговорення можливості розпуску парламенту 8-го скликання та призначення дострокових виборів Ради на серпень-вересень 2018 року.

У той же час співбесідники РБК-Україна схильні вважати такого роду настрої елементом торгу в переговорах між президентською силою і "Народним фронтом" про створення спільного проекту.

Голова ВРУ Андрій Парубій вчора, 26 лютого, закликав "відставити у сторону" тему дострокових виборів парламенту, назвавши її "зовнішнім сценарієм" дестабілізації ситуації в Україні.