ua en ru

У БПП не виключають проблеми при голосуванні за проект про антикорупційний суд

У БПП не виключають проблеми при голосуванні за проект про антикорупційний суд Фото: Олександр Грановський (РБК-Україна)

Розбіжності в Раді щодо цього закону можуть виникнути, якщо домінуючою буде думка зарубіжних партнерів

У Верховній Раді України можуть виникнути проблеми при голосуванні за законопроект про антикорупційний суд, якщо в цьому питанні буде домінувати думка зарубіжних партнерів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Грановський.

За словами Грановського, в парламенті можливі проблеми при голосуванні за законопроект, якщо зарубіжні партнери не будуть враховувати думку української сторони в питанні добору суддів до антикорупційного суду. Крім того, слід врахувати реакцію на поданий президентом законопроект тієї частини залу, яка співпрацює з міжнародними організаціями.

"Я припускаю, що така проблема виникне, якщо домінуючою буде думка іноземців, яке буде не в змозі приймати до уваги думку української сторони. Тоді будуть проблеми", - додав Грановський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організація з боротьби з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційний суд.