ua en ru

БПП буде наполягати на звіті Кабміну про виконання бюджету за результатами І кварталу 2015 р

Фракція "Блок Петра Порошенко" буде наполягати на звіті Кабінету міністрів про виконання державного бюджету за результатами І кварталу 2015 р. Про це повідомив лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко на брифінгу у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я відчуваю що сьогодні буде результативне голосування по всіх законопроектах, які є основою для прийняття бюджету. Фракція готова за них голосувати... Ми всі розуміємо, що всі законопроекти і сам бюджет писалися новою урядовою командою в авральному режимі. Ми маємо докази багатьох нестиковок, неготовності технічного характеру при підготовці бюджету. Тому наша фракція буде виступати за те, щоб за результатами першого кварталу уряд відзвітувався про результати роботи народного господарства, а Верховна Рада уточнила будь-яке положення із прийнятих сьогодні законів, починаючи від розмірів ставок податків і завершуючи певними бюджетними механізмами перерозподілу", - заявив Луценко.

Таким чином. за його словами, в коаліції вважають цей пакет урядових законів, Податкового та Бюджетного кодексів, та державного бюджету як тимчасово прийнятий на перший квартал у тестовому режимі.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко провів зустріч з фракцією БПП на підвищених тонах.

Як заявив народний депутат від БПП Віктор Чумак, фракція "Блок Петра Порошенко" вирішила голосувати за Бюджетний і Податковий кодекси, а також і за сам проект державного бюджету на 2015 р., якщо поправки БПП будуть враховані.

Раніше джерело в БПП заявило, що держбюджет-2015 буде прийнятий сьогодні.