ua en ru

У "Борисполі" прикордонник відмовився від 9 тис. доларів за пропуск індусів

У "Борисполі" прикордонник відмовився від 9 тис. доларів за пропуск індусів Фото: хабар (ДПСУ)

Такого хабара троє індусів пропонували прикордонникам за в'їзд в Україну

Майже 9 тисяч доларів США хабара троє громадян Індії пропонували прикордонникам в авіаційному пункті пропуску "Бориспіль" за безперешкодний вїзд в Україну. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що напередодні іноземців не пропустили в Україну через непідтвердження мети їхньої подорожі в країну.

"Очікуючи на своє повернення, індуси не полишили спроб перетнути кордон. Однак цього разу вони спробували підкупити прикордонника. За безперешкодний пропуск вони запропонували хабарі в розмірі 2700, 2800 та 3000 доларів США. На такі пропозиції військовослужбовець категорично відмовився, а громадянам Індії роз'яснено відповідальність за дані дії, згідно з чинним законодавством", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом поінформовано співробітників внутрішньої безпеки відомства та представників Національної поліції. Крім того, іноземцям винесли заборону в'їзду на територію України терміном на три роки.

За даними ДПСУ, загалом із початку року зафіксовано майже 250 випадків пропонування охоронцям кордону неправомірної вигоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області прикордонники затримали громадянина Росії за незаконний перетин державного кордону України.