ua en ru

Більшість жителів Грузії підтримують неприєднання до санкцій проти РФ, - опитування

Більшість жителів Грузії підтримують неприєднання до санкцій проти РФ, - опитування Фото: більшість жителів Грузії підтримують неприєднання до санкцій проти РФ (flickr)

Більш ніж половина жителів Грузії стверджують, що влада зробила правильно, не приєднавшись до економічних санкцій проти Росії, які були введені через її повномасштабне вторгнення в Україну. Так, 64% респондентів підтримали таку позицію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування, проведеного грузинською компанією GORBI.

Вказано, що опитування проводилося на замовлення проурядового грузинського телеканалу "Імеді".

Питання, на яке пропонувалося відповісти респондентам, звучало так: "Уряд "Грузинської мрії" не приєднався до економічних санкцій, запроваджених проти Росії. На вашу думку, цей крок уряду був правильним чи ні?".

На яке 64% респондентів обрали варіант відповіді "правильний крок", 30,4% сказали, що це рішення було неправильним, а - 5,2% важко відповісти.

Також, за результатами опитування, з респондентів, які підтримують найбільшу опозиційну партію країни "Єдиний національний рух", 25% заявили, що влада вчинила правильно.

В учасників опитування також запитали, чи згодні вони з "судженням про те, що Грузії не слід вплутуватися у військовий конфлікт, тому що це єдина можливість для країни уникнути війни зараз і в майбутньому і продовжити стабільний розвиток?"

На яке 76, 5% відповіли, що "згодні", 19, 6% - "не згодні", а 3,9% респондентів не змогли відповісти.

Відомо, що опитування було проведено 10-16 березня. У масштабах Грузії телефоном було опитано 1008 респондентів. Похибка становить +/- 3%.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну грузинський уряд вирішив не приєднуватися до санкцій Заходу проти Росії. Натомість заявив виділення одного млн ларі (320 тисяч доларів) для гуманітарної допомоги Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.