ua en ru

Бойовики загострюють конфлікт на Донбасі напередодні Дня незалежності, - СЦКК

Бойовики загострюють конфлікт на Донбасі напередодні Дня незалежності, - СЦКК Фото: бойовики на Донбасі

Вчора зареєстровано рекордну кількість обстрілу в зоні АТО

Бойовики загострюють конфлікт на Донбасі напередодні Дня незалежності. Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю і координації.

"Мета бойовиків - дестабілізація ситуації і спроба тиску на керівництво країни напередодні Державного свята - Дня Незалежності України. За даними СЦКК, обстановка уздовж лінії розмежування сторін на Донеччині та Луганщині залишається складною. Більше того, кожен день вона продовжує загострюватися", - йдеться в заяві.

У СЦКК відзначили, що кількість випадків застосування бойовиками ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії і мінометів калібром понад 100 мм, всі збільшується. Протягом 14 серпня спостерігачі СЦКК зафіксували максимальну кількість обстрілу з їх боку за останні півроку - 175 випадків.

"При цьому, поширюючи наклепницьку інформацію, вони намагаються покласти на українську сторону відповідальність за застосування зброї і за загострення ситуації уздовж лінії розмежування напередодні Державного свята - Дня Незалежності України", - сказав керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

Заява керівника української сторони СЦКК, 15.08.15 -1Генерал Кременецький: Мета бойовиків – дестабілізація ситуації і ...

Posted by Прес-центр АТО on 15 августа 2015 г.

Нагадаємо, як повідомили в АПУ, бойовики порушують перемир'я на всій лінії фронту на донецькому напрямку.