ua en ru

Бойовики ІДІЛ підірвали головну мечеть Мосула

Бойовики ІДІЛ підірвали головну мечеть Мосула Фото: ІДІЛ (YouTube screenshot)

Терористи підірвали мечеть, в якій оголосили "халіфат" 3 роки тому

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" підірвали головну мечеть Мосула, Сирія. Про це повідомляє Reuters.

"ІДІЛ підірвало історичну мечеть Аль-Нурі в Мосулі, де воно оголосило "халіфатом" частини Сирії та Іраку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді назвав цей інцидент офіційним визнанням бойовиками своєї поразки.

У свою чергу, інформаційне агентство бойовиків звинуватило у знищенні мечеті американські літаки. Однак, коаліція під керівництвом Сполучених Штатів спростувала звинувачення.

Іракські військові заявили, що мечеть була зруйнована, оскільки підрозділи эскадронской служби контртерористичної служби Іраку, які билися за Старе місто Мосула, перебували в межах 50 метрів від неї.

"Це злочин проти народу Мосула і всього Іраку, і це приклад того, чому ця жорстока організація повинна бути знищена", - заявив генерал-майор США Мартін.

Зазначимо, що мечеть "Ан-Нурі" була побудована в XII столітті. Її мінарет "Горбатий", який був зруйнований, був єдиною частиною мечеті, яка збереглася з часів будівництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Меядин (Сирія) 31 травня 2017 року коаліційні сили на чолі з США ліквідували самопроголошеного "головного священнослужителя" терористичної організації "Ісламська держава" Турки аль-Біналі.