ua en ru

Бойовики на Донбасі готуються провести навчання одночасно з "Захід-2017", - ГУР

Бойовики на Донбасі готуються провести навчання одночасно з "Захід-2017", - ГУР Фото: бойовики на Донбасі (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

За словами Скібіцького, на окупованих територіях зберігається складна ситуація

В окупованих районах Донбасу бойовики готуються провести навчання одночасно з російськими військовими навчаннями Захід-2017" в Білорусі. Про це в інтерв'ю "Армія ФМ" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"На сьогоднішній день ситуація (в ОРДЛО, - ред.) залишається складною. Сьогодні йде активна підготовка навчань першого і другого АК. Ми не виключаємо, що вони будуть проводитися на тлі навчань "Захід-2017", - повідомив Скібіцький.

Він також уточнив, що вся система оперативної та бойової підготовки на окупованих територіях зав'язана на систему Південного військового округу ЗС Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше Скібіцький повідомив, що Україна посилила контроль на кордоні на час російських навчань "Захід-2017". В рамках командно-штабних навчань прикордонники посилили контроль до завершення російських навчань в Білорусі.