ua en ru

Бойовики на Донбасі готуються перейти до активних наступальних дій, - Тимчук

Бойовики на Донбасі готуються перейти до активних наступальних дій, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Протягом останніх 3-х діб спостерігається активізація російських окупаційних військ на Донбасі

В найближчий час формування окупаційних військ на Донбасі будуть здатні перейти до активних наступальних дій тактичного масштабу на одній або кількох ділянках, де сьогодні спостерігається вогнева активність бойовиків. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, впродовж останніх 3-х діб спостерігається активізація російських окупаційних військ на Донбасі, включаючи ділянки, на яких раніше противник не виявляв особливої активності.

"Зокрема, знову фіксується активізація Стахановського угруповання окупантів в районі Світлодарської дуги, в районі Попасній, в районі "Бахмутської траси" - практично по всьому периметру лінії свого зіткнення з ЗСУ. Також противник активізувався на південь і південний схід від Донецька (район Докучаєвська, Старогнатівки)", - написав Тимчук.

Він також зазначив, що при цьому зберігається напруження і на "старих" гарячих ділянках. Йдеться про усю західну та північно-західну частину Донецького напрямку (в районі Горлівки), на Приморському напрямку (ділянка впритул прилягає до узбережжя, а також район Павлополя-Харчовика), в районі Новотошківки - Кримського - Сокольників та ін

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Протягом останніх 3-х діб спостерігається активізація ріс...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 14 листопад 2017 р.

"На цілому ряді ділянок окупанти проводять заходи по посиленню своїх оборонних позицій, в тому числі і у другому ешелоні (схід Докучаєвська, в Новоазовському районі, в районі Брянки та ін). Насамперед, це стосується флангових районів на "проблемних ділянках" - тут обладнуються нові позиції, які прикриваються мінно-вибуховими загородженнями", - зазначив Тимчук.

Таким чином, зазначив він, бойовики посилюють свої підрозділи на ділянці Довге - Пришиб. На південний захід від Стили фіксується обладнання противником відразу декількох опорних пунктів.

Також бойовики активізували ведення розвідки бойових порядків сил АТО з допомогою БПЛА, діяльність ДРГ в районі населених пунктів Слов'яносербськ, Донецьк і Широкіно, а також роботу маневрених груп радіоелектронної розвідки (РЕР) ЗС РФ в районі н. п. Сентянівка і н. п. Пришиб Луганської області.

"В районі населених пунктів Шишково і Красний Лиман Луганської області зафіксована робота 2-х замаскованих російських автоматизованих станцій перешкод (АСП) Р-330Ж (Житель) (даний зразок АСП прийнятий на озброєння ЗС РФ в 2008 році і в складі ЗС України ніколи не перебував)", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомив, що "Розвідувальне управління республіканської гвардії Донецької народної республіки" реалізує чергову масштабну операцію по закидання агентури на підконтрольні Україні райони Донбасу.