ua en ru

Бойовики на Донбасі готують чергові провокації напередодні мінських переговорів, - СЦКК

Бойовики на Донбасі готують чергові провокації напередодні мінських переговорів, - СЦКК Фото: бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Українська сторона СЦКК повідомила про можливі провокації бойовиків

Бойовики на Донбасі готують чергові провокації напередодні мінських переговорів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook з посиланням на інформацію української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

"Українська сторона СЦКК констатує, що напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України ЗМІ ОРДО і ОРДЛО оприлюднили вже традиційний стандартний набір фальсифікацій, який їх представники мають намір оголосити 2 серпня в Мінську", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СЦКК, це інформація про кількість обстрілів з боку ВСУ, яка нібито істотно збільшилася. При цьому, наприклад, під обстріл всього за добу з 30-го по 31 липня нібито потрапили аж 23 населених пунктів району ОРДО, звичайно ж з використанням зброї, забороненої мінського домовленостями.

"По-друге, 31 липня головний спікер НЗФ ОРДО Едуард Басурин зробив ще одну гучну заяву. Наводимо її мовою оригіналу: "Українські військовослужбовці до середи, 2 серпня 2017 року, мають намір провести ряд обстрілу в зоні конфлікту і спробувати звинувачувати в них сили ДНР. З сьогоднішнього дня командуванням АТО організовані виїзди кілька груп журналістів, у тому числі іноземних, у зону проведення "антитерористичної операції". Мета їхнього приїзду - підготовка постановочних сюжетів обстрілу території, підконтрольній ВСУ, з подальшим звинуваченням ДНР в порушенні мінськ угод. Матеріали Повинні будуть вийти в найближчі 1-2 дні", - зазначили в СЦКК.

Наголошується, що подібні "анонси" свідчать про підготовку провокації з боку бойовиків напередодні мінських переговорів.

КЕРІВНИЦТВО ОРДЛО ОПРИЛЮДНИЛО ТРАДИЦІЙНИЙ НАБІР ФАЛЬСИФІКАЦІЙ Українська сторона СЦКК констатує, що напередодні чергово...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 31 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулу добу на Донбасі в черговий раз завершилися підвищенням активності незаконних збройних формувань.