ua en ru

Boeing відклав початок постачань лайнера 787 Dreamliner на ІІІ квартал 2011 р

Boeing Co. знову відклала початок постачань лайнера 787 Dreamliner через загорання проводки в ході випробувального польоту в листопаді, передає Reuters.
Тепер поставки заплановані на третій квартал 2011 р., хоча раніше компанія мала намір передати перший лайнер в першому кварталі.
Легкий пасажирський літак, що отримав ім'я Dreamliner, з корпусом з нових матеріалів, вже майже на три роки відстає від первісного графіка розробки і випробувань у зв'язку з технічними проблемами і нестабільністю поставок з боку постачальників комплектуючих.
Чергове перенесення термінів сталося після спалаху на борту літака під час тестового польоту, і тепер компанії належить допрацювати електроприлади.
Побудований з легких композитних матеріалів і титану літак може стати новим кроком у розвитку авіації, обіцяючи авіакомпаніям допомогти заощадити мільйони доларів на паливі.
Авіакомпанії замовили у американського гіганта 840 літаків на суму близько 140 млрд дол.
У той же час Airbus, відділення європейського концерну EADS і основний конкурент Boeing, залучає клієнтів до свого проекту A350, який також обіцяє бути економічним.
За оцінками аналітиків, Boeing інвестував в розробку Dreamliner більше 10 млрд дол.