ua en ru

Bloomberg: "Газпром" планує продовжувати постачати газ в Україну

Bloomberg: "Газпром" планує продовжувати постачати газ в Україну Фото: "Газпром"

В непублічному бюджеті компанії прописано кілька сценаріїв співпраці з "Нафтогазом України"

"Газпром" планує зберігати експорт газу в Україну щонайменше протягом трьох років, повідомляє агентство Bloomberg.

За інформацією агентства, у схваленому в грудні непублічному бюджеті компанії запланована поставка "Газпромом" до 2018 року Києву обсягу газу, що дорівнює 41% потреб України в 2015 році.

Слід зазначити, що наприкінці листопада російський газовий монополіст припинив постачання газу в Україну через відмову "Нафтогазу України" внести передоплати.

У непублічному бюджеті "Газпрому" прописано кілька сценаріїв з щорічними обсягами постачання 8,8 млрд, 10 млрд і 14,1 млрд куб. м на рік, а також врахована можливість зниження ціни до середньоєвропейського рівня.

"Україна пройшла довгий шлях, щоб знизити залежність від імпорту російського газу, дуже довгий шлях, але вона все ще не повністю незалежна від Росії", - прокоментував інформацію агентству Сійбрен де Йонг, аналітик з енергетичної безпеки в гаазькому Центрі стратегічних досліджень.

"Нафтогаз України" і "Газпром" відмовилися прокоментувати цей документ.

Нагадаємо, вчора, 11 лютого, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" повідомив, що компанія очікує переговорів щодо транзиту газу з російським ВАТ "Газпром" найближчим часом.