ua en ru

Блокада Донбасу: активісти припинили перекриття залізниці в Конотопі

Блокада Донбасу: активісти припинили перекриття залізниці в Конотопі Фото: блокування залізниці в Конотопі

Між Укрзалізницею та активістами досягнуто домовленості

Учасники блокади Донбасу припинили свою акцію з перешкоджання руху поїздів у місті Конотоп Сумської області. Між Укрзалізницею та активістами досягнуто домовленостей, повідомляє прес-служба залізничного відомства.

"Ситуацію з блокуванням залізниці у Конотопі врегульовано. Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату - учаснику блокування залізниці інформацію щодо перевезених вантажів між Україною та Росією. Окрім цього, всі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю. Учасники блокади погодилися не перешкоджати руху поїздів та покинути місце блокування", - йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що в переговорах брали участь залізничники, представники правоохоронних органів та народні депутати.

"Завдяки злагодженій роботі вдалося оперативно врегулювати ситуацію та уникнути суттєвих збоїв у графіку руху поїздів. Блокування залізниці не вплинуло на рух пасажирських поїздів", - доповіли в УЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники блокади Донбасу 5 березня 2017 року заблокували рух вантажних поїздів на перегоні Вирівка - Конотоп.