ua en ru

Бізнес Deutsche Bank в Росії і СНД можуть очолити двоє з "Трійка Діалог"

Бізнес Deutsche Bank в Росії і СНД можуть очолити екс-голова керуючої компанії "Трійка Діалог" Павло Теплухін або екс-головний виконавчий директор з управління бізнесом "Трійки Діалог" Жак Дер Мегредичян. На поточний момент претендентів на вказану посаду два, пише "Комерсант".

За відомостями видання, від джерел, близьких до переговорів, остаточне рішення має бути прийнято протягом місяця, оскільки термін повноважень Ігора Ложевского закінчується восени, а претендентів на поточний момент залишилося два. Крім того, за відомостями газети, Дойче банк схиляється до кандидатури Теплухіна.

Сам Павло Теплухін вчора відмовився від коментарів. Також поступили і в прес-службі Дойче банку. "Як тільки буде ухвалено рішення, банк оголосить про це відповідним чином", - повідомив глава прес-служби Дойче банку Дмитро Агішев. Мегредичян вчора не відповідав по мобільному телефону.

Про намір Ігоря Ложевського покинути свій пост після закінчення контракту відомо вже давно. Однак кандидатури найбільш вірогідних наступників не називалися. За відомостями "Комерсант", переговори велися не тільки з Теплухіним і Дер Мегредичяном. "Очолити Дойче банк пропонувалося голові правління "Ренесанс Капіталу" Олександру Перцовському, екс-чолі IB Альфа-банку Едуарду Кауфману, а також екс-чолі Дойче банку Іллі Щербовичу", - розповідають джерела. Перцовський і Щербович не стали це коментувати. За відомостями газети, вони відмовилися від пропозиції: Олександр Перцовський віддав перевагу роботі в "Ренесанс", Ілля Щербович відсторонився від інвестиційного банкінгу та займається власними проектами. Зв'язатися з Кауфманом не вдалося.

Опитані газетою експерти обох можливих кандидатів на пост глави Дойче банку характеризують позитивно. "Обидва можливих претендента гідні цієї позиції, у Павла (Теплухіна) склалися хороші відносини з великими російськими корпоративними клієнтами, а Жак - високопрофесійний трейдер, коник якого - ефективна торгівля на ринках цінних паперів. З точки зору лідерства обидва претенденти однаково професійні", - відзначає партнер кадрового агентства Top-contact Артур Шамілов. "Павло Теплухін - професіонал, входив у вищий менеджмент "Трійки Діалог" і брав участь у прийнятті безлічі важливих рішень, тому сюрпризів на цій позиції для нього бути не повинно" - так прокоментував президент Московської біржі Рубен Аганбегян інформацію про те, що найбільш вірогідним претендентом є все-таки Теплухін.

"Якщо це (майбутнє призначення Павла Теплухін правда, то його можна тільки привітати", - відзначає Олександр Перцовський, додаючи, що для Теплухіна можливе призначення - серйозний виклик. "Звичайно, він професіонал в управлінні активами, має розуміння роботи державної машини, багатий трансакціоний досвід, але до цих пір був більше підприємцем, ніколи не працював у рамках великої бюрократичної структури, але, враховуючи масу позитивних якостей, він з цим викликом, швидше за все, впорається", - міркує Олександр Перцовський.

Як би там не було, всі співрозмовники видання сходяться на думці, що для самого Дойче банку призначення того або іншого менеджера навряд чи щось змінить. На думку деяких джерел, те, що вибір схиляється на користь Теплухіна, свідчить про те, що активно розвивати або, більш того, змінювати бізнес в Росії головна структура Дойче банку-не налаштована. "Не виключено, що в кризу Deutsche Bank має намір кілька заморозити бізнес, зберігши те, що є, але не ризикуючи розвивати далі, а для цього якнайкраще підходить кандидатура розумної, харизматичної, але не надмірно ініціативного людини, який буде з увагою ставитися до побажань головного офісу", - міркує один з них.