ua en ru

Битва за Донбас не закінчиться, навіть якщо РФ захопить Луганську область, - Міноборони

Битва за Донбас не закінчиться, навіть якщо РФ захопить Луганську область, - Міноборони Фото: захоплення Луганської області не означатиме припинення битви за Донбас (Getty Images)

Битва за Донбас буде продовжуватися до повної деокупації. Українські захисники не перестануть звільняти наші території, навіть якщо росіяни окупують всю Луганську область.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника міністра оборони Юрія Сака в інтерв'ю ВВС.

Він зазначив, що є й інші великі міста на Донбасі, зокрема в Донецькій області, які знаходяться під контролем Збройних сил України.

"Це міста, які протягом останніх кількох днів були об'єктами важких ракетних атак, артилерійських обстрілів. Але битва за Донбас ще не закінчена", - підкреслює Сак.

Своєю чергою він додає, що наша країна отримує підтримку від своїх західних союзників та сподівається на подальше її продовження.

" Україна, зрештою, накопичить достатню кількість важкої артилерії та інших видів зброї, що дозволить нам звільнити наші землі", - запевнив Сак.

Ситуація в Луганській області

Нагадаємо, що ситуація на Донбасі є надважкою. Сьогодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські війська вже закріплюються в районі Лисичанська, міста, яке залишилося наразі одним з неокупованих ворогом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.