ua en ru

Берлусконі зустрінеться зі своїм ймовірним наступником за робочим обідом

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, який незабаром має намір піти у відставку, зустрінеться зі своїм ймовірним наступником - колишнім єврокомісаром Маріо Монті - за робочим обідом. Про це йдеться в заяві Сенату республіки, передає Reuters.
Раніше сьогодні голова парламентської фракції правлячої партії "Народ свободи" Фабріціо Чікітто заявив, що не виключає підтримки своїми соратниками кандидатури Маріо Монті на пост голови уряду Італії. В даний час в партії йдуть гарячі дискусії з питання про кандидатуру нового прем'єра країни. За словами Чікітто, остаточне рішення щодо кандидатури Монті буде прийнято після вивчення його політичної програми і переговорів про склад нового уряду.
Опозиційна партія "Ліга Півночі", а також деякі члени "Народу свободи" наполягають на формуванні нового центристського уряду, який, на їхню думку, має запобігти економічній кризі в країні, а також відновити довіру ринків.
Раніше на поточному тижні Президент Італії Джорджіо Наполітано призначив Маріо Монті довічним сенатором (почесна посада в сенаті республіки), що в місцевих ЗМІ інтерпретували як схвалення кандидатури Монті на посаду нового голови уряду країни. Наполітано також заявив, що незабаром після відставки Берлусконі і схвалення закону про фінансову реформу в республіці відбудуться вибори чи буде сформовано новий уряд.