ua en ru

Бердмудська юрфірма заявила про можливе повторення скандалу з "панамськими документами"

Бердмудська юрфірма заявила про можливе повторення скандалу з "панамськими документами" Фото: хакерська атака (Pixabey)

Юрфірма попередила клієнтів про можливе повторення скандалу з офшорами

Бердмудская юридична фірма Appleby заявила про можливе повторення скандалу з "панамськими документами" через хакерську атаку. Про це повідомляє The Telegraph.

"Зареєстрована на Бермудських островах фірма Appleby почала попереджати своїх клієнтів про можливе розкриття даних про їхні офшори в результаті кібератаки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, велика офшорна компанія визнала, що її комп'ютерні записи були зламані. Фірма Appleby, що базується на Бермудських островах з офісами в багатьох податкових гаванях, заявила, що клієнти можуть бути залучені до витоку конфіденційної інформації.

Наголошується, що витік включає деяких з найбагатших людей Великобританії, які завдяки інформуванню юрфірми мають можливість підготувати юридичний захист і найняти PR-компанії для захисту своєї репутації.

Так, оприлюднення даних про офшорах Appleby може відбутися лише через півтора роки після публікації Міжнародним консорціумом журналістів документів, вкрадених хакерами у панамській фірмі Mossack Fonseca.

За даними компанії Chambers and Partners, яка складає рейтинги юридичних компаній, серед клієнтів Appleby є великі фінансові компанії, міжнародні корпорації, а також багаті приватні клієнти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції США порушило кримінальну справу за фактом широко поширених міжнародних схем ухилення від сплати податків, розкритих у "панамських документах".