ua en ru

Білорусія в 2011 р. планує зібрати 7 млн т зерна

У Білорусії почалася масове збирання зернових. За інформацією Міністерства сільського господарства і продовольства (Мінсільгосппрод), в нинішньому році зернові та зернобобові належить зібрати з площі понад 2,4 млн га. На сьогоднішній день зернові та зернобобові культури зібрано із 140,4 тис. га, передає РБК.
За темпами робіт лідирують господарства Гомельської області, де план уже виконано на 16,7%. На півночі республіки, у Вітебській області, прибрано 1,8% від плану.
У шести областях республіки вже намолочено 424,6 тис. т зерна. При цьому середня врожайність зернових і зернобобових культур становить 30,3 ц/га.
За словами начальника головного управління рослинництва Мінсільгосппроду Володимира Гракуна, Білорусія в 2011 р. має намір зібрати близько 7 млн т зерна, а в амбарним вазі - близько 8,5 млн т зерна, що на 1,5 млн т більше, ніж у 2010 р.
"З розрахунку, що в поточному році ми посіяли кукурудзу на зерно, в цілому буде забиратися 2,74 млн га, і з урахуванням кукурудзи в цілому урожай буде на 1,5 млн т більше, ніж торік", - сказав він журналістам, зазначивши, що в поточному році чисто під зернові культури відведено 2,5 млн га.