ua en ru

Білорусія надасть українським перевізникам 6 тис. додаткових дозволів на 2010 р

Білорусія надасть Україні в максимально короткий строк додаткову кількість дозволів з оплатою дорожніх зборів на 2010 р. Таке рішення було прийняте на засіданні комісії з питань міжнародного автомобільного сполучення, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Після обговорення ситуації з чергами українських транспортних засобів, що склалась в пунктах пропуску між Україною та Білорусією в очікуванні отримання дозволів, сторони домовилися про те, що Білорусія максимально оперативно надасть Україні 4000 двосторонніх дозволів та 2000 транзитних.
Білоруська сторона підтвердила, що для цього найближчим часом підготує та передасть Україні вказану кількість дозволів на 2010 р.
Під час засідання сторони домовились про введення нових видів дозволів: транзитних дозволів з оплатою дорожніх зборів та без сплати зборів і двосторонні з оплатою та без сплати дорожніх зборів.
У результаті сторони погодили остаточну квоту дозволів на 2010 р.
Для України: 19505 двосторонніх/транзитних дозволів на вантажні перевезення без оплати дорожніх зборів; 13495 двосторонніх/транзитних дозволів на вантажні перевезення з оплатою дорожніх зборів; 2500 дозволів в/із третіх країн на вантажні перевезення без сплати зборів; 4000 двосторонніх дозволів на вантажні перевезення з оплатою дорожніх зборів; 2000 транзитних дозволів на вантажні перевезення з оплатою дорожніх зборів.
Для Білорусії: 28000 двосторонніх/транзитних дозволів на вантажні перевезення без оплати дорожніх зборів; 2500 дозволів в/із третіх країн на вантажні перевезення без сплати зборів.