ua en ru

У Білорусі пояснили спробу заблокувати резолюцію ООН по Криму

У Білорусі пояснили спробу заблокувати резолюцію ООН по Криму Фото: прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик

Мінськ підтримує територіальну цілісність України

У міністерстві закордонних справ Білорусі пояснили спробу заблокувати ухвалення резолюції ООН з прав людини в Криму неприйняттям механізму країнових резолюцій, повідомляє прес-служба відомства.

У коментарі прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мирончика говориться, що Мінськ послідовно голосує проти країнових резолюцій

"Білорусь на собі відчула, наскільки руйнівний і несправедливий механізм країнових резолюцій, і твердо впевнена, що їхнэ прийняття - це шлях в нікуди. Ця практика, вироблена в роки холодної війни, нав'язується Організації Об'єднаних Націй окремими країнами виключно для просування власних інтересів", - пояснив Мирончик позицію Білорусі.

За словами прес-секретаря, голосування проти резолюції не є свідченням підтримки країн, що стають об'єктами резолюцій, а виражає "неприйняття лицемірних підходів до теми прав людини, які нав'язуються Організацією Об'єднаних Націй окремими державами за принципом "я краще знаю, що вам треба робити".

Мирончик зазначив, що Білорусь продовжує виступати проти втручання в територіальну цілісність України.

Зазначається, що міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей напередодні голосування попередив українського колегу Павла Клімкіна про те, що Мінськ не підтримає резолюцію.

Нагадаємо, напередодні Білорусь намагалася заблокувати резолюцію по Криму, запропонувавши не розглядати порядку денного третього Комітету Генасамблеї ООН.