ua en ru

База інвестпропозицій Києва складає понад 1,5 тис. проектів, 45 яких вже відпрацьовано на 52,5 млрд грн, - Крамаренко

База інвестиційних пропозицій Києва складає більш ніж 1,5 тис. проектів, 45 яких вже відпрацьовано на загальну суму 52,5 млрд грн. Таку інформацію надало РБК-Україна Головне управління економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації.

"На сьогоднішній день на виконання завдань, закладених до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, адміністрацією створено базу інвестиційних пропозицій, до якої увійшло 1569 проектів, із них 917 проектів надано районними державними адміністраціями", - повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

За його словами, вже відпрацьовано 45 проекти на загальну суму 52,5 млрд грн, які найближчим часом будуть запропоновані інвесторам, а перші сім інвестиційних проектів вже виставлено на інвестиційний конкурс, який наразі триває.

Він підкреслив, що серед проектів, до реалізації яких міська влада планує залучити інвесторів найближчим часом належить облаштування підземних переходів, встановлення зупинкових комплексів, благоустрій вулиць, встановлення WI-FI та мобільного зв'язку у метрополітені, будівництво паркінгів. Також стратегічними проектами, які також будуть винесені на Київський інвестиційний форум, визначено: будівництво четвертої лінії метрополітену у бік мікрорайону "Вигурівщина-Троєщина", будівництво бізнес-району "Київ-Сіті" та автодорожніх тунелів.