ua en ru

База на Азовському морі дозволить Україні протистояти загрозам РФ, - Муженко

База на Азовському морі дозволить Україні протистояти загрозам РФ, - Муженко Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

За словами Муженко, РФ нарощує свою військову присутність біля кордонів з Україною

Створення нової військової бази на Азовському морі та посилення військової присутності в цьому районі дасть можливість протистояти зростаючій загрозі з боку Росії. Про це в коментарі Reuters заявив глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає РБК-Україна.

За словами Муженко, Росія не тільки таємно воює в Донбасі, де базуються підтримувані Кремлем сепаратисти, але також нарощує свою військову присутність біля кордонів з Україною і здійснює агресивні дії проти кораблів, що прямують в українські порти.

"Всі ті заходи, які проводяться в Приазов'ї, і є елемент нарощування нашої присутності в цьому регіоні для адекватного реагування на можливі провокації з боку Російської Федерації", - сказав Муженко.

Він сказав, що Україна вже збільшила в цьому районі повітряні, наземні, морські та артилерійські сили.

Крім цього Муженко виключив можливість того, що ВМС України будуть супроводжувати комерційні судна в Азовському морі, щоб запобігти їх зупинку російськими кораблями.

Нагадаємо, 29 вересня глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що выдомство збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.