ua en ru

Байден і Яценюк обговорили реформи і ситуацію на Донбасі

Байден і Яценюк обговорили реформи і ситуацію на Донбасі Фото: Джо Байден і Арсеній Яценюк

Сторони закликали Росію виконати зобов'язання

Віце-президент США Джо Байден і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час телефонної розмови обговорили проведення реформ в Україні та ситуацію на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Віце-президент Джо Байден у сьогоднішній телефонній розмові з українським прем'єр-міністром-Арсенієм Яценюком обговорили ситуацію на сході Україні та українські реформи. Віце-президент привітав прем'єр-міністра з успішним проведенням міжнародної конференції з реформ і закликав Україну продовжити реалізацію економічних і правових реформ для поліпшення ділового клімату та залучення інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що сторони закликали Росію виконати свої зобов'язання згідно з мінськими угодами, в тому числі щодо виведення всіх важких озброєнь та іноземних бойовиків; звільнити всіх ув'язнених в російських місцях утримання під вартою і дозволити спостерігачам ОБСЄ почати підготовку до місцевих виборів, як це передбачено в плані реалізації мінських домовленостей.

Нагадаємо, 28 квітня в Києві відбулася Міжнародна конференція допомоги Україні, в якій брали участь представники 56 країн.