ua en ru

"Батьківщина" і Тимошенко є лідерами електоральних симпатій, - дослідження

"Батьківщина" і Тимошенко є лідерами електоральних симпатій, - дослідження Фото: Юлія Тимошенко (РБК-Україна)

Тимошенко на президентських виборах готові підтримати 15,8% опитаних

Партія "Батьківщина" і Юлія Тимошенко є лідерами електоральних симпатій українців. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Так, згідно з результатами дослідження, лідером електоральних симпатій серед політичних партій є партія "Батьківщина", за яку готові віддати свої голоси 16,8% тих, хто визначився та має намір взяти участь у голосуванні. Крім того, 14,5% опитаних підтримують БПП "Солідарність", 9,4% - Опозиційний блок, 8,9% - партію "За життя", 7,7% - Радикальну партію, 6,8% - "Громадянську позицію", 6,5% - "Самопоміч", 5,6% - ВО "Свобода". Тоді як рейтинг інших партій нижче 3%.

"У "антирейтингу" партій лідером є БПП "Солідарність": 22,5% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах, не проголосували б за цю політичну силу за жодних обставин. Опозиційний блок не підтримали б 11,5%, Радикальну партію - 7,4%, "Батьківщину" - 6,2%, "Народний фронт" - 6,1%, ВО "Свобода" - 4,0%", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що у президентському рейтингу лідером є Юлія Тимошенко, за яку готові віддати свої голоси 15,8% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. Також зазначається, що 13,8% підтримують Петра Порошенка, 9,6% - Святослава Вакарчука, 8,4% - Вадима Рабіновича, 8,3% – Анатолія Гриценка, 8,0% - Олега Ляшка, 7,0% - Юрія Бойка, 4,7% - Олега Тягнибока, по 4,6% - Володимира Гройсмана та Андрія Садового.

"Моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати. У випадку виходу до нього Ю.Тимошенко підтримали б 27%" ,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, опитування проводилося 22-30 листопада 2017 року серед населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 тис. респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.