ua en ru

"Батьківщина" підтримала висунення Сенцова на Нобелівську премію миру

"Батьківщина" підтримала висунення Сенцова на Нобелівську премію миру Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Крулько також закликав світову спільноту бути разом із Україною в протистоянні РФ

"Батьківщина" підтримала заяву Верховної ради України до Норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури українського політв'язня Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Олег Сенцов, безумовно, заслуговує на Нобелівську премію миру. Ми маємо зробити все можливе, щоб Олег Сенцов жив", - заявив з парламентської трибуни заступник голови партії "Батьківщина" Іван Крулько під час розгляду питання.

На думку депутата, сьогодні кожна свідома та патріотична людина, як в Україні, так і за її межами, мусить потурбуватися про життя та здоров’я Сенцова, який продовжує голодувати заради звільнення не особисто себе, а заради волі інших політв’язнів Кремля.

Іван Крулько також закликав світову спільноту бути разом із Україною в протистоянні агресору, що розв’язав війну на Сході і здійснив незаконну анексію Криму.

Крім того, Крулько додав, що вітчизняна влада має бути наполегливішою у питанні тиску на РФ.

"Ми закликаємо українську владу та дипломатичних представників займатись не порожніми розмовами, а суттєво посилювати тиск на російського агресора, і рятувати життя українським політичним в’язням, зокрема Олегу Сенцову", - заявив Крулько.