ua en ru

Barrick Gold продає три золоторудні шахти в Австралії південноафриканській компанії Gold Fields за 300 млн дол

Золотодобувна компанія Barrick Gold продає три золоторудні шахти в Західній Австралії. Три рудника, Granny Smith, Lawlers і Darlot, перейдуть у власність південноафриканської компанії Gold Fields Limited. Про це йдеться в повідомленні Barrick Gold.

Золотодобувна компанія Barrick Gold продає три золоторудні шахти в Західній Австралії. Три рудники, Granny Smith, Lawlers і Darlot, перейдуть у власність південноафриканської компанії Gold Fields Limited. Про це йдеться в повідомленні Barrick Gold.

Всі три шахти входять до підрозділу Yilgarn South. У результаті продажу Barrick Gold отримає 300 млн дол. Очікується, що операція буде завершена 1 жовтня 2013 р.

"Угода про продаж Yilgarn South - це подальший прогрес у справі оптимізації портфеля компанії і максимізації вільного грошового потоку в рамках нашого структурованого підходу до розподілу капіталу", - заявив виконавчий директор Barrick Gold Джеймі Сокальські. "Я також хотів би висловити подяку співробітникам Yilgarn South, які протягом довгих років вносили великий внесок у діяльність Barrick", - підкреслив він.

Шахти Granny Smith, Lawlers і Darlot в 2012 р. виробили загалом 452 тис. унцій золота при собівартості одиниці, з урахуванням всіх витрат, на рівні 1,137 дол./унція. У I півріччі 2013 р. рудники виробили 196 тис. унцій при собівартості в 1,145 дол./унція. Станом на 31 грудня 2012 р. обсяг доведених і ймовірних запасів золота на шахтах - 2,6 млн унцій, виміряних і оцінених - 0,6 млн унцій, тоді як прогнозовані ресурси становлять 1,2 млн унцій золота.

Barrick Gold (заснована в 1983 р.) - один зі світових лідерів з видобутку золота. Компанія працює на копальнях в США, Канаді, Австралії, Перу, Чилі, Аргентині і Танзанії.

Gold Fields (заснована в 1998 р.) - південноафриканська гірничодобувна компанія зі штаб-квартирою в м. Йоганнесбурзі, що працює в Австралії, Гані, Перу і Південній Африці.