ua en ru

Банківський сектор України характеризується недостатнім регулюванням і наглядом, - Світовий банк

Банківський сектор України характеризується недостатнім регулюванням і наглядом, вважають аналітики Світового банку (СБ).

"У фінансовій системі в Україні все ще домінує банківський сектор, який характеризується недостатнім регулюванням і наглядом. СБ продовжує надавати технічну допомогу і консультаційні послуги (які потенційно підтримуються кредитуванням політики у рамках каліброваного підходу СПУ на період 2012-2015 рр.). Сфери співпраці охоплять регулювання і нагляд за макро- та мікропруденційною і ринковою поведінкою (включаючи консолідований нагляд, "Базель-3", захист споживачів, регуляторну архітектуру), готовність до кризи та реорганізації банків (включаючи розвиток ФГВФО як установи з реорганізації банків), визначення ролі держави у фінансовому секторі і підтримку виходу держави з рекапіталізованих банків та досягнення більш збалансованого змішаного фінансування економіки банківським сектором та ринками капіталу. З огляду на зростання міжнародних ринкових ризиків увагу і надалі буде зосереджено на стабільності банківського сектора та підвищенні системної готовності до реагування на кризу в разі потреби. Впроваджуваний МФК Проект управління кризовими ситуаціями на фінансових ринках продовжить роботу над створенням ефективного ринку проблемних активів і вдосконаленням управління ризиками у фінансовому секторі", - говориться в доповіді СБ.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови НБУ Юрій Колобов заявив, що банківська система України не потребує проведення додаткового стрес-тестування.