ua en ru

На банки Уолл-стріт чекає скорочення доходів в II кварталі 2012 р., - аналітик

На банки Уолл-стріт чекає різке зниження торгових та інвестиційних банківських доходів в II кварталі 2012 р. через слабку активність клієнтів. Таку заяву зробив аналітик найбільшого за обсягом активів американського банку JPMorgan Кіан Абухоссейн, передає Reuters.

У першу чергу зниженню на 32% піддасться фіксований прибуток і доходи від валютної та сировинної торгівлі восьми банків Уолл-стріт, серед яких такі великі фінансові інститути США, як Goldman Sachs і Morgan Stanley. Також під удар потраплять Citigroup, Credit Agricole SA, Credit Suisse Groupe AG, Deutsche Bank, UBS і Merrill Lynch.

Згідно з прогнозом Абухоссейна, заснованому на нинішній активності банків, банки також зіткнуться з 14-відсотковим скороченням доходу від торгівлі акціями. Інвестиційні доходи так званих "жирних котів" Уолл-стріт знизяться в середньому на 17%.

Варто зазначити, що другий квартал для банків традиційно складається менш вдало, ніж перший, проте Абухоссейн прогнозує, що скорочення доходів перевершить середньостатистичні показники, що пояснюється спадом активності клієнтів на тлі макроекономічних занепокоєнь. Також однією з причин Абухоссейн назвав зменшення припливу ліквідності на довгострокове рефінансування від Європейського центрального банку (ЄЦБ) на тлі кризи в зоні євро.

На думку аналітика, банкам Уолл-стріт доведеться провести додаткову реструктуризацію, щоб скоротити витрати, викликані зниженням операційних доходів, і збільшити достатність капіталу напередодні прийняття нових банківських стандартів Базель III.

Нагадаємо, преміальні бонуси Уолл-стріт в 2011 р. скоротилися майже на 25%.