ua en ru

Б.Нетаньяху заявив, що він проти подальшого погіршення відносин між Ізраїлем і Туреччиною

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що виступає проти подальшого погіршення відносин між Тель-Авівом і Анкарою. Виступаючи по місцевому телебаченню, політик повторив сказані ним раніше слова на зустрічі між ізраїльськими та турецькими міністрами, передає РБК з посиланням на радіостанцію Europe1.
"Між Туреччиною і Ізраїлем ніколи не буде згоди. Однак можна спробувати зупинити подальше погіршення наших відносин", - наводить слова Б.Нетаньяху радіостанція Europe1.
Туреччина довгий час виступала як один з небагатьох союзників Ізраїлю серед мусульманських країн. Проте останнім часом відносини між країнами серйозно погіршилися. Так, в Тель-Авіві були незадоволені показом в Туреччині телесеріалу, де солдати ізраїльської армії знущалися над захопленими в полон палестинцями. Після цього пішов скандал за участю посла Туреччини в Ізраїлі Огюза Челікколя.
Проте ескалація конфлікту між державами сталася після захоплення ізраїльтянами так званої "Флотилії свободи" 31 травня ц.р. Шість кораблів, які везли гуманітарну допомогу в блоковане Ізраїлем Сектор Газа, були взяті штурмом ізраїльської морською піхотою. При цьому військові відкрили вогонь на поразку, в результаті чого загинули 8 турецьких громадян і один громадянин США турецького походження.