ua en ru

Азербайджанська SOCAR в 2013 р. має намір поставити за контрактом з Газпромом близько 1,5 млрд куб. м газу

Держнафтокомпанія Азербайджану SOCAR в 2013 р. має намір поставити в рамках контракту з Газпромом близько 1,5 млрд куб. м газу, передає Trend з посиланням на голову компанії Ровнага Абдуллаєва.

За його словами, на наступний рік плануються аналогічні обсяги.

Торкаючись можливості збільшення поставок (раніше передбачалося їх доведення до 3 млрд куб. м), Р.абдуллаєв зазначив, що зараз немає можливості збільшити обсяги, що пов'язано із збільшеною закачуванням газу в пласт на блоці родовищ "Азері-Чираг-Гюнешлі".

При цьому глава компанії відзначив, що в майбутньому обсяги поставок можуть бути збільшені за рахунок газу з родовища "Умід", "Булла Деніз" та інших.

Постачання азербайджанського газу в Росію здійснюються на підставі контракту (з можливістю пролонгації) про купівлю-продаж азербайджанського газу між SOCAR і Газпромом, підписаного в Баку 14 жовтня 2009 р.

Згідно з доповненням до контракту, підписаного на початку вересня 2010р. у Баку, в 2011 р. Газпром повинен був отримати 2 млрд куб. м, а в 2012 р. - понад 2 млрд куб. м газу. Однак за підсумками минулого року запланованих обсягів російська сторона недобрала.

Додаткова угода про збільшення обсягів закупівлі Росією азербайджанського газу вдвічі (до 3 млрд куб м) було підписано сторонами у Сочі 24 січня 2012 р.