ua en ru

Азаров: ЗВТ з країнами СНД відкриває можливість для України транспортувати газ і нафту

Угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД відкриває можливість використовувати трубопровідний транспорт країн-учасниць для транспортування газу і нафти. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".

"Найцікавіше в цьому договорі те, що відкривається можливість використовувати трубопровідний транспорт для транспортування газу і нафти", - зазначив Азаров.

За його словами, ця угода дає можливість "прокачувати туркменський газ через російську трубу в Україну".

Азаров також повідомив, що на даний момент угоду передано в Адміністрацію Президента України, після чого документ буде переданий у ВР і додав, що маса міжнародних договорів, які Україна підписувала, проходять ратифікацію протягом 2-3 років, "а деякі до цих пір не пройшли ратифікацію".

Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що договір про ЗВТ з СНД буде сприяти рішенню "газового питання" з Росією. У той же час, урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, країнами-учасницями СНД, Євразійським економічним співробітництвом та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян заявляв, що ЗВТ з країнами СНД змусить Росію транспортувати туркменський газ для України.