ua en ru

Азаров заявляє, що зниження ціни на газ торкнеться всіх українців

Прем'єр-міністр України Микола Азаров, що зниження ціни на газ торкнеться не тільки промисловості і держустанови, але і всіх українців. Про Азаров заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Кого торкнеться зниження ціни на газ? Це зниження торкнеться всіх. Наприклад, підприємства, які випікають хліб, який споживає все населення України. Підприємства опалення, хімічні підприємства... зараз ми дотуємо ці підприємства", - заявив Азаров.

За його словами, Україна закачала в ПСГ газ за ціною понад 400 дол. за тис. куб. м., тому відразу знизити ціну на газ для промисловості не можна. За словами Азарова, уряд буде поступово знижувати ціну для промисловості.

"Поставили перед собою завдання, щоб у четвертому кварталі (2014 р.) наша промисловість отримувала газ за новою ціною - 268 дол. за тис. куб. м. Для підприємств ТКЕ ми прийняли рішення вже з 1 січня постачати газ за ціною 268 дол... Це призведе до зниження вартості багатьох товарів і послуг", - заявив Азаров.

Він також зазначив, що зараз НКРЕ поставлено завдання переглянути в бік зниження ціни всіх поставляються населенню послуг у зв'язку зі зниженням ціни на російський газ.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оприлюднило проект графіка зниження ціни на газ для промисловості в 2014 р.:

у I кварталі 2014 р. - 3 тис. 113 грн за тис. куб. м без ПДВ;

у II кварталі 2014 р. - 2 752 тис. грн. за тис. куб. м без ПДВ;

у III кварталу 2014 р. - 2 602 тис. грн. за тис. куб. м без ПДВ;

у IV кварталі 2014 р. - 2 502 тис. грн. за тис. куб. м без ПДВ.