ua en ru

Азаров обурений підвищенням цін на послуги ЖКГ у деяких регіонах країни в середньому на 8,3%

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обурений, що деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. дозволили підвищення в деяких українських регіонах тарифів ЖКГ у середньому на 8,3%. Про це Азаров заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-України.

"Окремі представники місцевих органів влади, скориставшись ліквідацією державного органу, який відповідає за ціни в країні, 1 січня підвищили квартирну плату так, що в середньому в країні вона зросла на 8,3% ... Чому це сталося? Тільки тому, що з боку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і з вашого боку особисто, Анатолій Михайлович (Близнюк), не було контролю та оперативного реагування на раптове підвищення квартплати", - заявив Азаров.

Також "неприйнятною" він назвав позицію створеного в минулому році спеціального регулятора - комісії, яка регулює ціноутворення в сфері комунальних послуг та особисто її голови Валерія Саратова.

Прем'єр також додав: "Ми жорстко спитаємо за такі нерозумні рішення, І які у них були підстави, тарифи на електроенергію і на газ не підвищилися не на копійку, бензин не подорожчав, курс гривні стабільний, всі основні складові собівартості комунальних послуг залишилися незмінними ... ".

Азаров зазначив, що з 1 січня тарифи, наприклад, у Херсоні підвищилися в кілька разів, а для 7% будинків квартплата становить від 4 до 14 грн за 1 кв м, що дуже дорого навіть для стандартів 50-метрових квартир.

Нагадаємо, що 16 січня перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак заявив, що тарифи на комунальні послуги в Києві не будуть підвищені в 2012 р