ua en ru

Азаров: Україна поетапно вирішить всі проблеми, що заважають остаточному затвердженню угоди про асоціацію з ЄС

Україна поетапно зніме з порядку денного всі питання, що перешкоджають остаточному затвердженню угоди про асоціацію з ЄС. Про це в ході розширеного засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання ради співпраці поклало спекуляціям супротивникам України відносно того, як наш уряд виконує узгоджений план дій. Високий представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Кетрін Ештон і комісар з питань розширення Євросоюзу Штефан Фюле відзначили значний прогрес України на шляху європейської інтеграції. Продовжуються перетворення, які наближають Україну до європейських стандартів організації суспільного життя. Ми плідно працювали два роки, і це загальна думка", - сказав Азаров.

Прем'єр підкреслив, що і Україна, і ЄС однаково розглядають угоду про асоціацію як вищу цінність для стратегічної співпраці.

"Тому плану "Б" для нас не існує. Ми будемо спільно крок за кроком знімати з порядку денного питання, які перешкоджають або гальмують остаточне затвердження угоди про асоціацію", - відзначив Азаров.

Раніше, знаходячись в Брюсселі, він заявив, що Україна намагається максимально конструктивно дати відповідь на зауваження ЄС.