ua en ru

Азаров вважає посадовим злочином розголошення інформації із засідання уряду (відео)

Прем`єр-міністр України Микола Азаров вважає, що ті, хто розголошує громадськості інформацію із засідання уряду, вчиняють посадовий злочин. Про це Азаров сказав сьогодні в Донецьку на брифінгу, у відповідь на прохання журналістів прокоментувати той факт, що опозиція озвучила для громадськості стенограму недавнього закритого засідання уряду, де нібито прем`єр сказав, що ситуація в економіці погана, передає ICTV.

Прем`єр-міністр сказав, що не бачив цієї публікації, і що закритого засідання уряду не було. "Я не бачив цієї публікації. У нас не було закритого засідання уряду, наше засідання є завжди відкритим, на ньому присутня величезна кількість людей", - сказав Азаров.

Проте при цьому прем`єр підкреслив: "Я тільки хотів би, щоб ви зробили певну знижку на те, що те, про що йдеться на засіданні уряду, призначене для членів уряду, і зовсім не призначене для того, щоб з цим знайомилася громадськість. І ті, хто це робить (дають інформацію громадськості) вчиняють посадовий злочин".

Читайте також: Міжбанк закрився підвищенням курсу євро на 7 копійок

Нагадаємо, 6 вересня фракції "Наша Україна - Народна самооборона" і "БЮТ-Батьківщина" вимагали заслухати звіт Азарова у парламенті про реальну ситуацію в економіці і про вибори в Україні.

Яценюк заявив, що 5 вересня на засіданні уряду в його закритій частині прем`єр-міністр нібито сказав, що "справи йдуть дуже погано".

Яценюк підкреслив, що це означає, що "уряд приховує реальну ситуацію в Україні і те, що відбувається в економіці". При цьому він нагадав про останні коливання курсу гривні на міжбанку і вважає, що це "надійшов перший сигнал про крах української фінансової системи".

Зазначимо, раніше Азаров заявив, що причиною дестабілізації на валютному ринку України в останні дні були спекуляції банків, які використовували для цього найнятих експертів та засоби масової інформації.