ua en ru

Азаров доручив Бойку, Ставицькому і НКРЕ розглянути ситуацію щодо порушення прав споживачів на газовому ринку

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Юрію Бойку, міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому та голові Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України Сергію Титенку розглянути ситуацію щодо порушення прав споживачів на газовому ринку. Про це сьогодні прем'єр-міністр сказав під час вступного слова на засіданні Кабінету міністрів України (Кабміну), передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручаю віце-прем'єр-міністру Юрію Бойку, міністру енергетики Едуарду Ставицькому разом з головою НКРЕ Титенком і залученням Антимонопольного комітету негайно розглянути ситуацію з порушенням прав споживачів на газовому ринку, вимогливо перевірити економічну обґрунтованість цін і тарифів. Ми повинні захистити наших громадян від свавілля", - зазначив Азаров.

Він наголосив на необхідності заборонити діяльність посередників, "виключити корупційні послуги бюрократів, ввести "єдине вікно" підключення і встановити жорсткі строки розгляду звернень людей".

"Вимагаю запровадити "гарячу лінію" для звернень громадян щодо зловживань на газовому ринку і негайно реагувати на такі звернення" - додав Азаров.

Читайте також: НКРЕ переглянула тарифи для місцевих обленерго