ua en ru

Авіазавод "Антонов" почав виробництво новітнього Ан-132

Авіазавод "Антонов" почав виробництво новітнього Ан-132 Фото: ескіз Ан-132

В Україні запущено у виробництво літаків Ан-132, комплектуючі для якого поставлять всесвітньо відомі західні компанії

Авіазавод ДП "Антонов" почав виробництво нового багатоцільового транспортного літака Ан-132. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Антонов".

"Так, в даний час розпочато виробництво нового багатоцільового транспортного літака Ан-132... ДП "Антонов" завершив етап ескізного проектування літака Ан-132. Крім того, прийняті основні технічні рішення по конструкції планера літака і складом його обладнання", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що комплектуючі для Ан-132 поставлять Pratt&Whitney Canada, General Electric, Honeywell, Liebherr and Hamilton Sundstrand за підтримки Саудівської Аравії.

На Ан-132 будуть встановлені західні двигуни Pratt&Whitney Canada PW150 з шестилопастными гвинтами R408 фірми Dowty Propellers, системи життєзабезпечення виробництва компанії Liebherr і сучасний комплекс авіоніки компанії Honeywell. Планується використовувати і нову допоміжну силову установку західного виробництва.

"Конструкторське бюро підприємства почало випуск документації. Перші креслення по планеру Ан-132 вже передані до служби дослідного і серійного виробництва. За графіком дослідне виробництво має завершити збірку першого льотного екземпляра Ан-132 у 2-му кварталі 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Ан-132 створюється за контрактом з "KACST" (Центром наукових досліджень і технологій імені короля Абдулазіза). За умовами контракту, ДП "Антонов" як розробник повинен побудувати перший Ан-132, підняти його в повітря та провести початковий етап випробувань, що забезпечує можливість перельоту цього літака в Саудівську Аравію для демонстрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіазавод "Антонов" почав використання "бесчертежной" технології на базі 3D-моделей.