ua en ru

Аваков просить ГПУ забезпечити примусовий привід Льовочкіна на допит

Аваков просить ГПУ забезпечити примусовий привід Льовочкіна на допит Фото: Арсен Аваков

МВС не раз зверталося з даним питанням до голови ВР, але поки безрезультатно

Міністерство внутрішніх справ України звернулося до Генеральної прокуратури України з проханням забезпечити примусовий привід депутата Сергія Льовочкіна на допит. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"МВС внесло звернення в Генпрокуратуру, з пропозицією внести відповідне подання до парламенту, з метою забезпечення примусового приводу депутата С. Льовочкіна на допит в якості свідка у справі про умисне вбивство", - йдеться в повідомленні.

Экс глава администрации Януковича - Сергей Левочкин не является на неоднократные вызовы на допрос, в связи с расследов...

Posted by Арсен Аваков on 27 Июнь 2015 г.

Як повідомляє Аваков, Льовочкін ховається за депутатською недоторканністю і не являється на неодноразові виклики на допит, у зв'язку з розслідуванням справи про вбивство Калашникова.

"Така поведінка депутата від ПР - пряма перешкода об'єктивному розслідуванню вбивства його ж колишнього однопартійця", - заявляє Аваков.

Також він повідомив, що МВС вже зверталася безпосередньо до глави Верховної ради з проханням забезпечити свідчення депутата, що мають важливе значення для слідства у цій резонансній справі, але поки безрезультатно.

"Щоб присікти спекуляції в необгрунтованості ініційованого МВС допиті Льовочкіна, відішлю тих, хто сумнівається хоча б до інформації, що просочилася у відкриту пресу від близьких до вбитого людей. В інтерв'ю журналістам - говорилося про конфлікт убитого з Льовочкіним і Клюєвим через грошовий борг. У розпорядженні слідства більше інформації, ніж у журналістів. Тому й необхідне проведення допиту", - написав Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Льовочкін ігнорує виклики на допит в МВС.